091 2511 467
Otvoreno: od pon. do pet. / 09:00 - 17:00

Košarica

0 kosov - 0,00 kn
Vaša košara je prazna!

Uvjeti kupnje

Metal stroj usluge d.o.o.

Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Metal stroj usluge d.o.o. e-trgovine definirani su kroz sljedeće parametre: narudžba, plaćanje, poštarina i otprema, povrat/reklamacija robe.
1. Cijene
 
Sve cijene u našoj ponudi uključuju 25% PDV-a. Cijene su EXW i ne uključuju troškove dobave, transporta, osiguranja i instalacije ili pripreme na opremi na lokaciji kupca, ako u ponudi nije drugačije navedeno. Kupac je upoznat, da s ponuđenom cijenom preuzima uputstva za upotrebu i uputstva za priključak na izvornom jeziku proizvođača (sve što proizvođač originalno priloži uređaju). DOBAVLJAČ ima pravo promjene cijene u slučaju, da KUPAC ne naruči robu u roku valjanosti predračuna. Na primjer, da se dostava KUPCU dostavlja kasnije zbog njegove takve želje, tad DOBAVLJAČ ima pravo da bez prethodne najave KUPCU zaračuna dodatne troškove koji mu zbog toga nastanu.
 
2.Uvjeti plaćanja
Uvjeti plaćanja su navedeni u ponudi. Uplaćuje se na račun naveden na predračunu ili računu u navedenem roku. Moguće je gotovinsko plaćanje prilikom preuzimanja robe. U primjeru kašnjenja plaćanja od strane KUPCA si DOBAVLJAČ pridržuje pravo da ne ispuni - dobavi ostale narudžbe KUPCU bez obaveza ili posljedica zbog neispunjenja pogodbenih ili ponudbenih obaveza na osnovi ostalih otvorenih narudžbi.
 
3. Dostava
 
Ako nije drugačije dogovoreno s kupcem se dostava izvrši v predviđenem roku, koji je naveden na ponudi. Mogući načini preuzimanja robe su osobno ili dostavom. U primjeru dostave se kao dostavitelj koristi HP. O mogućoj promjeni dostavitelja , DOBAVLJAČ  je dužan upozoriti kupca. S momentom potpisa transportne potvrde od strane prijevoznika DOBAVLJAČ ne preuzima rizika zbog oštećenja, nestanka ili kašnjenja pošiljke, sve rizike od toga trenutka naprijed snosi KUPAC. 
4.Prijenos vlastništva 
Sve dokle DOBAVLJAČ ne dobije u cijelosti plaćen račun ispostavljen za dostavljenu robu i usluge si zadržava vlasničko pravo. U primjeru, ako KUPAC proda tu robu ili usluge drugom kupcu mora u svojim prodajnim uvjetima navesti zadržavanje prava vlastništva do svojega kupca ,dok god kupac ne ispuni svoje obaveze. U primjeru, da kupac odugovlači s plaćanjem u cijelosti ili je dostavljenu robu ili usluge platio samo djelomično, DOBAVLJAČ ima isključivo pravo, da robu zahtjeva nazad , kako od kupca, tako i od krajnjega kupca. Dobavljač si zadržava isključivo pravo, da robu odveze - si zadržava ponovno vlasničko pravo iz objekta u kojem se nalazi roba( uskladištena ili montirana) te u tom slučaju ne odgovara za nastalu štetu. 
 
5. Jamstvo
Dobavljač jamči da će biti roba isporučena bez nedostataka u materijalu i izradi u vrijeme isporuke za razdoblje navedeno u opisu predmeta. Ova odgovornost  za jamstvo ne primjenjuje se ako je roba oštećena tijekom transporta, zbog loše vođenja ili nepravilne uporabe krajnjeg korisnika. Sve pritužbe, zamjena rezervnih dijelova i drugih intervencija se isključivo bave u poslovnom sjedištu dobavljača.Točni uvjeti  jamstva i specifičnih odgovornosti dobavljača za tipa proizvoda navedeni su na jamstvenom listu koji prati proizvod. Općenito se smatra da se jamstvo ne primjenjuje na:
 Sve štete uzrokovane nepravilnim rukovanjem proizvoda (kao što su upotrebe proizvoda na način koji nisu navedeni u uputama za uporabu, rukovanje i održavanje, itd..)
 Svaki kvar koji nastaje zbog popravka, podešavanja, čišćenja ili druge intervencije u proizvodu bilo koga drugoga osim servisera dobavljača.
Svaki kvar koji nastaje zbog transporta, pada, udara, itd.. proizvoda nakon kupnje.
Svaki kvar koji nastaje zbog požara , potresa, poplava, munja i drugih prirodnih katastrofa, zagađenja okoliša i nepravilnog napona izvora.
Sve štete uzrokovane lošim rukovanjem ili nepravilnim skladištenjem,  (kao što su skladištenje pri visokim temperaturama i vlažnosti, pored insekticida, kao što su naftalin ili lijekovi, otrovi i kemikalije koje mogu uzrokovati štetu), nepravilno održavanje, itd..
 
Ovo jamstvo se odnosi samo na proizvod, a ne odnosi se na dodatnu opremu
U slučaju da kupac želi da se jamstvo obavi u njegovom sjedištu ili udaljenoj lokaciji, tada se naplaćuju troškovi nastali zbog dolaska / odlaska na mjesto koji uključuju:
 Trošak provedenog vremena na putu
 Trošak po prijeđenim kilometrima
 Trošak cestarine
 Eventualno nastale ostale troškove
 
Dobavljač u slučaju jamstvenog zahtjeva od strane kupca na bilo koji način  nije odgovoran za troškove ili gubitak profita ili neizravnog gubitka zarade koje bi kupac od njega mogao zahtjevati.